Dezvaluirile ufologului australian Paul Dean, despre implicarea guvernamentala si militara a SUA, ca raspuns la fenomenul OZN - Actualitate - Stiinta

einformatii.ro - Infomatii utile
Cauta in : Informatii Utile | Catalog Companii | Acte Necesare | Stiri | Director Web | Pe Web

Stiri in Stiri / Actualitate / Stiinta
Dezvaluirile ufologului australian Paul Dean, despre implicarea guvernamentala si militara a SUA, ca raspuns la fenomenul OZN
Dezvaluirile ufologului australian Paul Dean, despre implicarea guvernamentala si militara a SUA, ca raspuns la fenomenul OZN
Dezvaluirile ufologului australian Paul Dean, despre implicarea guvernamentala si militara a SUA, ca raspuns la fenomenul OZN
MAGAZIN: Regulamente militare americane pentru OZN-uri (Autor: DAN D. FARCAS)
Pe 17 decembrie 1969, Fortele Aeriene ale Statelor Unite (USAF) anuntau ca si-au incetat programul de investigare a fenomenului OZN si ca, de aici incolo, nicio agentie guvernamentala, inclusiv cele militare, nu vor mai cerceta rapoarte OZN. Cu toate acestea, documente desecretizate intre timp dovedesc ca anuntul a fost facut doar de ochii lumii si au existat, si in continuare, structuri militare ascunse, care au colectat si analizat acest fenomen. Departamentul Apararii al Statelor Unite (DoD) si componente ale Fortelor Armate produc, in mod obisnuit, regulamente, instructiuni, manuale, directive si orientari, pentru a ajuta la functionarea eficienta si legala a armatei americane. Multe dintre acestea au devenit azi declasificate si facute publice. Intr-un articol, publicat in mai 2017, Paul Dean, un ufolog australian concentrat pe implicarea guvernamentala si militara ca raspuns la fenomenul OZN, se arata surprins ca si regulamentele recentele ale Departamentului american al Apararii contin instructiuni privind OZN-urile, de pilda fotografierea acestora de catre personalul fortelor armate.

Extraterestri sau rachete conventionale?

Un exemplu este Manualul DoD 5040.6-M-1, care contine instructiuni pentru inregistrarea si manipularea materialelor informative vizuale, descriind modul in care fotografiile si imaginile in miscare, obtinute de membrii Fortelor Armate ale S.U.A., trebuie sa fie capturate, transmise si stocate. Manualul acopera nenumarate evenimente si scenarii care se pot intampla personalului militar si altor membri ai DoD, de la imagini din activitati post-batalie, la peisaje naturale. In mod curios, unul dintre subiectele enumerate este fenomenul OZN, alaturi de alte fenomene aeriene neidentificabile. Astfel, sectiunea 21 a capitolului 5 din manual este intitulata OBIECTE NEIDENTIFICATE (OZN) SI IMAGERIA ALTOR FENOMENE AERIENE. Sub acest titlu neasteptat se afirma:
- Urmatorul tabel se refera la imagini pe care sunt inregistrate OZN-uri si alte fenomene aeriene care nu pot fi identificate in mod evident ca aeronave sau rachete conventionale. De asemenea, tabelul prezinta prioritatea atribuita fiecarei categorii de imagini si ofera instructiuni de manipulare.
Respectivul tabel contine doua coloane. Cea din stanga este denumita Descrierea subiectului, iar cea din dreapta Instructiuni. In coloana din stanga sunt mentionate doua categorii de curiozitati aeriene care pot fi fotografiate sau filmate, anume:
- Obiecte zburatoare aeriene care nu pot fi identificate in mod evident ca avioane conventionale si
- Fenomene aeriene (inclusiv lumini in miscare si fenomene similare).
Coloana din dreapta, care contine prioritatea, ca importanta pentru astfel de imagini, precum si instructiunile de manipulare, prevede:
- Normal. Furnizati copii sau dubluri, dupa cum este necesar, comandamentelor locale si superioare. Manipulati imaginile inregistrate de aparatele foto in conformitate cu Anexa 2.
Se stabileste astfel, cu mare claritate, ca Departamentul Apararii isi exprima interesul pentru imagini OZN, cerand personalului sau sa le inregistreze. Este semnificativ si faptul ca sunt enumerate nu una, ci doua subcategorii de obiecte zburatoare neidentificate. Aceste subcategorii acopera practic orice exemplu de activitate aeriana neobisnuita raportata vreodata. Asadar -constata Paul Dean - putin s-a schimbat de-a lungul anilor, in privinta interesului manifestat de armata fata de acest fenomen. Dupa cum se stie, timp de decenii, toate intalnirile OZN au fost raportate oficial de catre personalul militar, iar rapoartele, care includeau si imagini fotografice, au fost trimise la birourile dedicate monitorizarii si investigarii fenomenului. De exemplu, Regulamentul Fortelor Aeriene 200-2, Spionaj, Raportarea obiectelor zburatoare neidentificate (AFR-200-2), promulgat de secretarul pentru USAF pe 26 august 1953, defineste un OZN ca fiind:
- Orice obiect aerian care, prin performanta, caracteristici aerodinamice sau obisnuite, nu este conform cu niciun tip de aeronava sau tip de racheta cunoscut, sau nu poate fi identificat ca un obiect familiar.
AFR 200-2 solicita, de asemenea, daca era posibil, si dovezi fotografice, precizand:
- Toate filmele originale, inclusiv, ori de cate ori este posibil, atat c├│piile, cat si negativele, vor fi denumite sau identificate in mod corespunzator, prin locul, ora si data incidentului la care se refera.
Un alt exemplu in care obiectul interesului este clar definit este REGULAMENTUL FORTELOR AERIENE 80-17, OBIECTE ZBURATOARE NEIDENTIFICATE (OZN). Promulgat pe 19 septembrie 1966 de catre secretarul USAF, acest regulament plasa raportarea OZN in cadrul Directiei pentru Stiinta si Tehnologie (AFRST), in subordinea unui adjunct al sefului Statului Major al USAF. La 8 noiembrie 1966, AFR 80-1 a fost modificat in AFR 80-17A, reflectand implicarea Universitatii din Colorado in studiul fenomenului. Pe pagina 1, definind termenii folositi, scrie:
- (a) Obiecte zburatoare neidentificate: Orice fenomen sau obiect aerian care este necunoscut sau pare neobisnuit observatorului,
- (b) Obiecte/fenomene familiare sau cunoscute: Avioane, lumini de aeronave, corpuri astronomice (meteori, planete, stele, comete, Soare, Luna), baloane, pasari, focuri de artificii, rachete, sateliti, fenomene meteorologice.
In decembrie 1969, secretarul USAF, Dr. Robert C. Seamans Jr, anunta ca proiectele de urmarire a OZN-urilor nu se mai justifica, prin ratiuni de securitate nationala, intrucat niciun OZN raportat, investigat si evaluat de Fortele Aeriene nu a fost dovedit vreodata ca o amenintare pentru securitatea noastra nationala. Cu toate acestea, zeci de ani mai tarziu, regulamentele militare solicitau inca imagini, fotografice sau in miscare, ale OZN-urilor.

Comandamente militare

Nu exista practic nicio diferenta intre definitiile OZN din anii 1950 si 1960 si cele stabilite in 2002. Desi OZN-urile nu ar trebui sa mai fie o problema pentru securitatea nationala si, aparent, armata americana nu se mai ocupa de rapoartele OZN, totusi ea este instruita, in continuare, sa colecteze si sa distribuie imagini ale OZN-urilor. Avand in vedere pozitia guvernului american privind controversa OZN, militarii americani ar trebui sa evite chiar termenul OZN. Este notabil si faptul ca, alaturi de acceptia traditionala a OZN-urilor, regulamentul enumera si fenomenele aeriene (inclusiv lumini in miscare si fenomene similare). In acest caz nu mai este vorba deci de rachete aparute neasteptat, de vehicule aeriene, cu sau fara pilot, de baloane etc. Nu mai exista nicio indoiala ca DoD cere subordonatilor sai sa ia in considerare intregul spectru numitFenomene aeriene neidentificate. Semnificativ este si faptul ca tabelul privind OZN-urile este prezentat in capitolul 5 al regulamentului, capitol care priveste in mod expres evenimente si activitati in timp de pace. In consecinta, fenomenele OZN si altele neidentificabile sunt asteptate in locuri in care aeronavele de lupta, rachetele, dronele si ceata razboiului sunt inexistente. Cu toate acestea, acelasi regulament cere ca inregistrarile sa fie trimise la esaloanele superioare cat mai repede posibil. Pe 7 iunie 2016, Paul Dean a inaintat forurilor care au emis regulamentul o scrisoare, incluzand o ampla referire la DoD Manual 5040.6-M-1, in care intreba care sunt, mai exact, acele comandamente locale si superioare, desemnate drept destinatare ale imaginilor OZN. Pe data de 5 iulie 2016, Stephanie L. Carr, seful Oficiului pentru libertatea de informare (FOIA) a acelui compartiment, a raspuns la intrebare declarand ca:
- Departamentele militare sau agentiile de aparare care sunt aplicabile anchetei dvs. ar fi serviciile militare si comandamentele diverselor forte.
Au fost anexate liste cu detaliile de contact ale birourilor FOIA ale serviciilor militare ale S.U.A. Si ale comandamentelor celor patru forte: Armata, Fortele Aeriene, Marina si Corpul Marin. Erau enumerate, ca fiind aplicabile anchetei, opt din noua Comandamente Combatante Unificate. Pana in prezent, Dean nu a depus cereri FOIA la niciuna dintre aceste comandamente, dar intentioneaza sa le depuna in viitorul apropiat. El spera sa identifice astfel c├│pii ale unor imagini privind OZN-uri sau fenomene neobisnuite, ca si documentele insotitoare, in masura in care ele nu au fost eliminate intre timp, conform diferitelor programe de distrugere a inregistrarilor. Oricare ar fi situatia, crede Paul Dean, exista o sansa ca actiunea pe care o are in vedere sa duca la rezultate pozitive.

(Sursa: magazin.ro)
(Sambata 13.01.2018 09:28, Mireille Astrid POPA) © estiri.ro
 Alte articole din aceasta categorie
Horoscop: Saptamana 19-25 Noiembrie 2018 (17.11.2018)
Prof. James E. McDonald: OZN-urile sunt fie instrumente extraterestre de supraveghere, fie ceva mult mai bizar (17.11.2018)
OANA HANGANU: Horoscopul pe zile, in saptamana 12-18 Noiembrie2018 (13.11.2018)
Previziunile celebrului astrolog si numerolog Mihai Voropchievici pentru saptamana 12 - 18 Noiembrie 2018 (11.11.2018)
NUMEROLOGIE: 1111 este folosit de fiintele divine pentru a ne ajuta sa alegem calea corecta, pentru a ne lumina viata (10.11.2018)
Faimosul caz al OZN-ului din 1968, din padurea Baciu, investigat de Florin Gheorghita (09.11.2018)
Mesajul Arhangelilor Mihail si Gavriil pentru luna ianuarie 2019 (06.11.2018)
HOROSCOP: Saptamana 5-11 Noiembrie 2018 (06.11.2018)
ADEVARUL DESPRE CATALINA PORUMBEL SI EMISIUNEA ADEVARURI ASCUNSE DE LA ANTENA 3 (04.11.2018)
Previziunile celebrului numerolog si astrolog Mihai Voropchievici pentru saptamana 5 - 11 noiembrie 2018 (04.11.2018)
Un proiect remarcabil al istoricului calarasean Constantin Tudor: O istorie a Calarasiului in imagini fotografice de ieri si de azi (02.11.2018)
Celebrul actor canadiano-american Dan Aykroyd este un sustinator si un investigator al fenomenului OZN (02.11.2018)
Ioan Burculet, astrologul care a prezis cutremurul din 28 octombrie 2018, a facut predictia studiind astrograma Romaniei (30.10.2018)
Previziunile celebrului astrolog si numerolog Mihai Voropchievici pentru saptamana 29 octombrie - 4 noiembrie 2018 (30.10.2018)
Cele mai bune si cele mai rele femei dupa zodie (27.10.2018)
Fat Frumos sau Zmeu: Barbatii, catalogati dupa felul in care astrele le influenteaza personalitatea si caracterul (27.10.2018)
Femeia-inger si femeia-demon: 6 zodii bune, 6 zodii rele (27.10.2018)
Sufletele noastre sunt construite din tesatura profunda a universului, ele au existat inca de la inceputul timpului si traiesc si dupa moartea corpului fizic (26.10.2018)
Enigme si paradoxuri in fenomenul OZN: Constiinta umana joaca un rol cheie (26.10.2018)
ASTROLOGIE: CELE 6 CUPLURI DE ZODII OPUSE SI REGULA CONTRASTELOR CARE SE ATRAG (24.10.2018)
 CURS VALUTAR (lei noi)
Sambata 17.11.2018
1 EUR +0.01% 4.6639 lei
1 USD -0.25% 4.1179 lei
Toate valutele
Vineri 16.11.2018, BNR
Catalog de companii

Adauga o companie
Companii recent adaugate
AMARYLLIS AGROTOUR SRL
Slobozia, Ialomita, B-dul Matei Basarab nr. 68
> Agentii de turism
SEMYR IMPEX SRL
Slobozia, Ialomita, B-dul Matei Basarab nr. 20
> Diverse
ARGOPARTS SERVICE SRL
Slobozia, Ialomita, B-dul Matei Basarab nr. 1
> Piese de schimb, accesorii
Cele mai accesate companii
AMARYLLIS AGROTOUR SRL
Slobozia, Ialomita, B-dul Matei Basarab nr. 68
> Agentii de turism
TIPOGRAFIA SA
Slobozia, Ialomita, Strada Filaturii nr. 3
> Tipografii
ARGOPARTS SERVICE SRL
Slobozia, Ialomita, B-dul Matei Basarab nr. 1
> Piese de schimb, accesorii
fhr.ro - Gazduire siteuri
Director Web

Adauga un website
Websiteuri recent adaugate
Piese tractoare
Firma cu experienta va asteapta cu piese pentru tractoare intr-o gama diversificata de produse. In oferta noastra veti gasi numai piese de tractoare de la cele mai renumite marci din domeniu la cele mai bune preturi de pe piata. Oferim montaj.
> Constructii
Director pentru promovare site motor de cautare online, director general, seo
Director corect de linkuri magazinele tale optimizeaza sait pentru motoare de cautare in director general pentru promovare seo pe internet gratuit.
> Director Web
Publicam in directorul web linkuri gratuite, optimizare siteuri, seo
Publicam in directorul web linkuri gratuite si optimizari saiteuri pentru motoare de cautare si lista directoare web, inscriere firma seo sau magazine.
> Director Web
| TOP STELAR | top cele mai votate | top cele mai accesate | siteuri noi | siteuri recomandate | siteuri partenere | A - Z |
Reteaua noastra

© 2002 - 2018 einformatii.ro. Toate drepturile rezervate.
gazduire siteuri
Pagina generata in 0.0855 sec.