Un set de prioritati de dezvoltare a infrastructurii de alimentare cu gaz - Economie - Energie, Carburanti

einformatii.ro - Infomatii utile
Cauta in : Informatii Utile | Catalog Companii | Acte Necesare | Stiri | Director Web | Pe Web

Stiri in

 Stiri / Economie / Energie, Carburanti
Un set de prioritati de dezvoltare a infrastructurii de alimentare cu gaz
Senatorul FIFOR MIHAI VIOREL a sustinut o declaratie politica intitulata: Romania " partener viabil in conexiunile energetice ale U.E. Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
La nivelul Uniunii Europene, exista un plan de finantare a unor investitii menit sa consolideze retelele de transport si energie prin imbunatatirea permanenta a infrastructurilor cheie, contribuind atat la stimularea competitivitatii cat si la cresterea numarului de locuri munca la nivel european. In conformitate cu Strategia Europa 2020, obiectivele acestui plan vizeaza pe de-o parte eliminarea verigilor lipsa din aceste retele promovand astfel modalitati inovative de transport, pe de alta parte, integrarea mai puternica a pietei interne de energie, reducand astfel dependenta energetica si stabilizand securitatea in aprovizionare.
Cunoscut la nivel de regiune ca Mecanismul de conectare a Europei (M.C.E.), planul amintit mai sus, are ca obiectiv general sa contribuie la crearea pietei unice europene. Astfel, putem spune ca investitiile realizate prin Mecanismul de conectare a Europei trebuie sa actioneze ca un catalizator pentru atragerea unor fonduri suplimentare din sectorul privat si public, conferind astfel credibilitate proiectelor de infrastructura. Pentru prima data, Comisia Europeana propune un instrument de finantare unic pentru cele doua sectoare, respectand astfel angajamentul de a simplifica regulile si de a crea sinergii.
Acest mecanism functioneaza prin mai multi piloni, insa doi sunt relevanti, respectiv Transporturile si Energia. Astfel, pentru modernizarea infrastructurii de transport in Europa, se vor investi 31,7 miliarde de euro, in vreme ce pentru sectorul energetic investitia va fi de 9,1 miliarde de euro, scopul fiind acela de a imbunatati conexiunile dintre diferite parti ale UE.
Iata ca, prin intermediul celor doua paliere, sunt atrase investitii considerabile care au capacitatea sa contribuie la eliminarea deficientelor financiare si a blocajelor la nivel european, facilitand astfel dezvoltarea permanenta a pietei interne de energie.
In acest context, sustin ideea Presedintelui Jose Manuel Barroso, prin care Mecanismul de conectare a Europei este vazut ca o dovada perfecta a valorii adaugate ce poate fi obtinuta.
Romania poate deveni o tara cu rol de producator energetic in regiune, deoarece insasi pozitia tarii noastre reprezinta o oportunitate in acest sens. Pentru a ajunge la stabilitate economica, nu trebuie sa ramanem doar o tara de tranzit a produselor energetice pentru regiunea Marii Negre. Beneficiind de un mix energetic extraordinar, format din gaz, hidrocarburi, carbune, energie regenerabila, s.a. dar si de vecinatatea cu Marea Neagra, trebuie sa negociem mai bine cu partenerii nostri economico-politici, astfel incat sa se realizeze o diversificare a surselor de aprovizionare cu gaze naturale, ridicand astfel gradul de siguranta energetica zonala.
Reteaua de gaze a Romaniei este conectata cu cea a Ungariei si a Republicii Moldova, dar niciuna nu ii asigura un grad ridicat de independenta fata de importurile rusesti, intrucat din Ungaria se importa gaze ce provin tot de la Gazprom , iar in Republica Moldova, din motive tehnice, se exporta doar cantitati foarte mici. In acest context, Guvernul apreciaza ca Romania nu va mai avea nevoie de importuri de gaze dupa 2020, deoarece tara noastra deja beneficiaza de un set de prioritati de dezvoltare a infrastructurii de alimentare cu gaz care vizeaza completarea legaturilor lipsa precum si valorificarea unor noi surse.
De aceea, ar fi bine ca tara noastra sa se orienteze si spre alti parteneri politico-strategici, astfel incat sa dezvolte parteneriate durabile cu Bulgaria, Grecia si de ce nu Ungaria, prin care sa se creeze coridoare, precum initiativa - Aegean Baltic Corridor " menite sa asigure inter-conectarea in domeniul gazelor naturale a acestor state, crescand astfel securitatea alimentarii cu gaze naturale in Europa centrala si de Est.
Consider ca o retea performanta este esentiala atat pentru buna functionare a pietei unice cat si pentru stimularea competitivitatii. Insa pentru concretizarea unor astfel de proiecte, estimez ca pana in 2020 vor fi necesare aproximativ 500 de miliarde EUR in vederea realizarii unei retele integrate cu adevarat europeana astfel incat sa poata fi eliminate toate deficientele din retelele existente.
(Miercuri 18.02.2015 14:37, Mireille Astrid POPA) © estiri.ro
 Alte articole din aceasta categorie
Unirea energetica a Romaniei cu Republica Moldova este finantata de BERD, UE, BEI si BM (24.12.2017)
De ce Romania are unii din cei mai scumpi carburanti in Europa? (22.02.2017)
Motorina si benzina se vor ieftini in 2017, ca efect al eliminarii supraaccizei de 7 eurocenti (09.12.2016)
Neregulile existente pe piata energiei din Romania (29.04.2016)
Situatia Comisiei Nationale pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN) (29.04.2016)
Productia, importul si stocurile de gaze naturale nu fac fata consumului mare (24.01.2016)
Prioritatea Ministerului Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii: Strategia energetica a Romaniei (28.10.2015)
Grupul energetic italian Enel instaleaza 30.000 de contoare electronice inteligente (smart meters) (02.08.2015)
Securitatea energetica a Romaniei impune modificarea si completarea Legii minelor nr. 85 din 2003 (08.06.2015)
Companiile de stat din energie au profituri record! (20.02.2015)
Raiul fiscal (20.02.2015)
Demararea unui program de modernizare si repornire a rafinariei RAFO Onesti (18.02.2015)
Evitarea unui nou dezastru economic si social la nivelul platformei Borzesti (18.02.2015)
Pozitia Guvernului Romaniei in negocierile cu FMI (12.02.2015)
Romania are un potential energetic urias, dar, din pacate, neexploatat la adevarata lui capacitate (12.02.2015)
Avertismentul unui parlamentar cu o experienta de 10 ani de activitate in mineritul Vaii Jiului (20.12.2014)
Incepand de la 1 ianuarie piata gazelor va fi liberalizata complet pentru consumatorii industriali (27.11.2014)
Vesti bune: Incepand cu 1 octombrie, taxele scad si gazele nu se scumpesc! (01.10.2014)
Acord intre Candu Energy Inc si China Nuclear Power Engineering Company (CNPEC) pentru construirea unitatilor 3 si 4 de la centrala nucleara de la Cernavoda (25.07.2014)
Criticile fostilor guvernanti la adresa accizei pe carburant (26.03.2014)
 CURS VALUTAR (lei noi)
Marti 09.08.2022
1 EUR -0.33% 4.9050 lei
1 USD -0.88% 4.7905 lei
Toate valutele
Marti 09.08.2022, BNR
Catalog de companii

Adauga o companie
Companii recent adaugate
AMARYLLIS AGROTOUR SRL
Slobozia, Ialomita, B-dul Matei Basarab nr. 68
> Agentii de turism
SEMYR IMPEX SRL
Slobozia, Ialomita, B-dul Matei Basarab nr. 20
> Diverse
ARGOPARTS SERVICE SRL
Slobozia, Ialomita, B-dul Matei Basarab nr. 1
> Piese de schimb, accesorii
Cele mai accesate companii
ATLAS CONSULT SRL
Fetesti, Ialomita, Strada Eforiei nr. 22
> Consultanta in afaceri
ARMY INVEST SRL
Slobozia, Ialomita, B-dul Matei Basarab nr. 85
> Agentii de turism
JULIAN & ASOCIATII BUSINESS SRL
Slobozia, Ialomita, B-dul Matei Basarab nr. 15
> Agentii imobiliare
fhr.ro - Gazduire siteuri
Director Web

Adauga un website
Websiteuri recent adaugate
Piese tractoare
Firma cu experienta va asteapta cu piese pentru tractoare intr-o gama diversificata de produse. In oferta noastra veti gasi numai piese de tractoare de la cele mai renumite marci din domeniu la cele mai bune preturi de pe piata. Oferim montaj.
> Constructii
Director pentru promovare site motor de cautare online, director general, seo
Director corect de linkuri magazinele tale optimizeaza sait pentru motoare de cautare in director general pentru promovare seo pe internet gratuit.
> Director Web
Publicam in directorul web linkuri gratuite, optimizare siteuri, seo
Publicam in directorul web linkuri gratuite si optimizari saiteuri pentru motoare de cautare si lista directoare web, inscriere firma seo sau magazine.
> Director Web
| TOP STELAR | top cele mai votate | top cele mai accesate | siteuri noi | siteuri recomandate | siteuri partenere | A - Z |
Reteaua noastra

© 2002 - 2022 einformatii.ro. Toate drepturile rezervate.
gazduire siteuri
Pagina generata in 0.0529 sec.
google-analytics.com